Menu

Over Taharo

‘De naam Taharo betekentschuilhut. In Nepal is zo’n taharo van levensbelang. Je kunt je hier in het westen nauwelijks voorstellen hoe nuttig en veelzijdig een schuilhut daar in de bergen is. Boeren hebben er hun opslag, ze laten er hun vee schuilen bij slecht weer, ze slaan er hun aardappels op. Trekkers overnachten er.

Met Taharo wil ik de dingen doen die er werkelijk toe doen, van levensbelang zijn. In Nederland de duurzame aarde met al haar biodiversiteit beschermen. In het Himalayagebied de ondervoeding helpen bestrijden door daar hoogwaardige voedingsmiddelen te ontwikkelen. Aardappels en groentegewassen vol zink, ijzer, eiwitten en energie die we de boeren leren kweken en selecteren, en die ze op lokale markten kunnen verkopen. Daarin ligt mijn passie, mijn hart.’

Ineke Kroes

Over Ineke Kroes

Dr. Ineke Kroes heeft kijk op de natuur. Ze is erin en ermee opgegroeid. Als boerendochter spreekt ze de taal van de boeren. Kent ze de belangen van boeren en heeft ze begrip voor hun dilemma’s rond bedrijvigheid versus natuur. Ze weet ook dat boeren hart hebben voor de natuur en er waar mogelijk rekening mee houden.

Gepromoveerd bioloog

Ineke werkt sinds 1990 beroepsmatig met de natuur. Als afgestudeerd ecoloog en gepromoveerd landbouw- en milieukundige heeft ze zich ontwikkeld tot veelzijdig expert met een ruime ervaring op het gebied van:

  • Ruimtelijke ordening
  • Wetgeving soortenbescherming
  • Wetgeving gebiedsbescherming
  • Tijdelijke natuur

Training en certificering Wet natuurbescherming

Ineke Kroes verzorgt als zelfstandige op alle niveaus in-company trainingen op het gebied van de Wet natuurbescherming. Ook kunt u bij Taharo terecht voor de certificering Bestendig Beheer Groenvoorzieningen en de certificering Ruimtelijke Ontwikkeling.

Meer weten over de diensten en expertise van Ineke Kroes van Taharo?
Maak een vrijblijvende afspraak.